sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Porsaan jalkaa ja laudan leijonaa.

Voisi välistä kirjoittaa tietty suosikkiaiheesta, eli ruuasta. Se on edeleen mukavan rasvaista, mutta porsas tuntuu olevan yksi paikallisista suosikkiaineksista. Kun tuli katsottua miten työkaveri tilasi Village People porsasta, niin annos näytti ihan minikinkulle, niin kävin jo vähän varovaisemmaksi, enkä tilannut viimeksi porsaan jalkaa (vain 500g ja lisukkeet päälle), vaikka näinkin jo itseni sieluni silmin barbaarina ruokapöydässä iso koipi kädessä ja oluttuoppi toisessa. No porsaan niska osoittautui helvetin hyväksi, vaikka listalla ollut "Lion of the board" kuulosti varsin erikoiselle, muitakin kirjoitusvirheitä riitti. :)

No ehkä seuraavaksi löydän lautaselta sitä 27v vanhaa ruotsalaista lihaa. On taatusti mureaa ja tavallista paremmin riippunutta. Paikallisetkin olivat muuten naureskelleet uutiselle, no ei se ole ulkona syömistä vielä haitannut. Ehkä kebabista löytyy lähiaikoina uusi ja jännittävä maku. :)

Muuten se löytämäni fetajuusto, rasvaa vain 30% osoittautui virheeksi. Siis sen kyljessä lukee light, muun englanninkielisen teksin lisäksi. Hitto, siis menin vahingossa ostamaan kevyttuotteen. Nyt on etsittävä kaupasta oma laardiämpäri, että maineelle tulleen vahingon saa korjattua. :)

Paikallisesta ruokavaliosta huolimatta (tai juuri siitä johtuen) katukuva on kyllä reilusti suomalaista hoikempi. Sen huomasi kyllä kun pengoin kaupassa farkkuja. Siis valtaosa tarjousräkistä oli 4 tuumaa liian pitkiä ja samalla 2-3 tuumaa liian kapeita vyötäröltä. Siis mitäh? Tunsin siis itseni läskiksi hukkapätkäksi, suomessa vastaavassa tilanteessa löytyisi vain liian lyhyitä tai ylileveälle kuljetukselle tarkoitettuja. Tarttis kai tehdä jotain, tuskin menen jalkoja katkomaan ja luuduttamaan niitä tuon 4" verran erilleen, kuten kiinalainen voisi tehdä. Eli jos vain tyytyisi mahan hävittämiseen.

Ai niin tuo tarjousmyynti. Joo, hintatasoon tottuu, sen verran pihi paskiainen alan olla, että mieluusti penkoo liikkeitä alen aikana, eikä osta täysihintaista, ellei ole oikeaa tarvetta. Tänne kun tuli sen verran vaatetta mukana, ettei tarvitse uunissa kuivata vaatteita, että saisi pesun jälkeen seuraavana päivänä samat kuteet päälle. Lopputuloksena vaatekaapin uusimisen sijaan taidan palata suomeen mukanani kahdet uudet boxerit ja uuden sukkaparin kanssa..

Lopetellaampa iloisiin uutisiin. Putkimies kävi, se korjasi lavuaarin ja itse kun pääsin työkaluihin käsiksi, niin sain poistettua suihkusta ruosteet. Nyt vettä tulee paineella, eikä se ruskeaa. Vesi on alkaa olla jo useimmiten lämmintä aamuisin, syyksi paikantuikin viereisen kadun putkityöt. Välistä on lämmintä vettä tarjolla, välistä ei. No ensikuussa voi hupi alkaa, kun viimeinkin vaivaudutaan laittamaan lämpöjä päälle. Yksinkertaiset ikkunat ja yöllä lämpötila laskee melko alas, vaikka töistä palatessa voi olla vielä jopa 20c. Ihmeen lämmin syksy on ollut täälläkin.

Toinen iloinen havainto oli, että täältä on suora junayhteys amsterdamiin. Taidampa siis viettää yhden viikonlopun siellä päin, ajoittaa vain samoihin aikoihin The Gatheringin keikan kanssa, vaikka niillä onkin uusi laulaja. Niin viikonloppuun tulee muutakin, kuin kaduilla kävelyä ja kahviloissa istumista. Seuraava varma keikka onkin Dredg Berliinissä 6.11. Joy!

Btw. Tequilla maustettu kalja olikin yllätykseni ihan juomakelpoista ja baarissa on kiva paukku: Mad Dog, aineksissa mm. tabascoa. Toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti