sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Koti kuntoon, hinnalla millä hyvänsä!

Pintänee kai välistä kommentoida asumisen ihanuudesta. Asunto siis sijaitsee uudessa vanhassa kaupungissa, ilmeisesti sodan aikana tänne kuului muutaman kerran big paraboom ja lopputuloksena vanhankaupungin tilalla oli raunioita. Siitähän ei tietenkään paikalliset masentuneet, joten tänne on rakennettu uusi vanhakaupunki, vanhalla tyylillä. Tämäkin talo on siis tuliterä, mutta ulkoasultaan tehty vanhoille taloille uskolliseksi. Hiton hieno idea, vähän kyllä kaipaan suomeenkin tämäntyylistä rakentamista. Toisin ei samalla laadulla..

Esimerkiksi seinien ja katon läpi kuuluu ihan hyvin, yläkerran asukaskin pystyy dialogista päättelemään mitä sarjaa ja mitä jaksoa milloinkin katselen. Toisaalta onneksi en ole vielä herännyt naapurista tuleviin rakkauden ääniin, joihin tulee lisänä, kun mies käskee "huuda mun nimee", johon nainen tietty vastaa "mä en tiedä sun nimee!". :)

Toinen on tietty putkien laatu. Suihkun vedenpaine on lähinnä vitsi ja lämmintä vettä saa odottaa ja kauan, ehkä tilanne muuttuu lokakuussa, kun lämmitys laitetaan päälle. Toisin nyt sentään vessan lavuaarin hanassa on painetta, sen kun avaa, niin siitä tulee kahdesta kohtaa vettä: pieni liru, sekä kunnon paineella tuleva suihku. Eli jos kädet haluaa pestä, niin oikein pienelle, tai sitten paineella tuleva suihku kastelee paidan, lattian, sekä housut. Ei ole kiva mennä töihin, jos näyttää sille, että on laskenut alleen.

Suomeen muuten tuli Puolalaisia putkimiehiä töihin, joko alkaa pelottaa oman kodin mahdolliset rakennusoutoudet? :)

Expattien asuntojen varusteet oli vähän mitä sattui, minä voitin näemä keittiön varustuksessa. Muutama lautalen, lasi ja useampi kattila. Kattilat laitettiinkin jo epxattien kanssa jakoon, joten muillakin on jotain. Toisin eihän ostokset kalliita ole, esimerkiksi perjantain ostosreissu:

Paistinpannu. Hintaa 4e, toisin se näyttää sille, että  murtovaras tuskin tipahtaa sillä päähän lyömisestä. Pikemminkin lopputulos on hyvin kallon muotoja mukaileva kahvallinen kypärä.

Puinen paistilasta, 0.5e, kauha 1.5e, uunin metallivuoka 0.5e.. laadustahan ei puhuta mitään, mutta eiköhän nuo 6kk kestä.

Ai niin ja kauppareissulta tulee tietty ruokaakin, mukava kevyttä sellaista. Fetassa rasvapitoisuus on 30%, makkarat on tuhtia kamaa. Juustot eivät ole todellakaan kevyttä nähneet, eli ne maistuukin jollekkin. Myyjät harvemmin ymmärtää englantia, mutta eipä se tiskillä haittaa. Osoittaa vain haluamaansa leikkelettä/juustoa ja naputtaa kännykkään vaikka 200g ja palvelu pelaa.

Eniten hymyilytti valmislasagnen pussin ohje, ymmärsin siitä vain yhden sanan: smetana, sitä toistettiin pari kertaa. Vertaamalla suomalaisen vastaavan reseptiin tulkkaisin sen niin, että vuoka piti voidella smetanalla ja maidon sijaan käytetään smetanaa kastiketta tehdessä. Kuulostaa hyvälle, täytyy kokeilla joskus!

1 kommentti:

  1. Kannattaa ehkä tosiaan piipahtaa siellä salilla joku kerta. Voipi äkkinäiselle tulla pullea olo smetanan ja makkaran voimin. Ja ymmärtääkseni siellä on myös olutta kohtalaisen viljalti saatavissa...

    VastaaPoista