maanantai 28. helmikuuta 2011

Matkalla sattunutta

Las Terrenasin majapaikka osoittautui virheeksi, hieno sijainti, ihan viihtyisä luukku, mutta vierestä löytyikin disko, joka aloitti aina iltakymmenltä ja jatkoi myöhään yöhön. Paikalliseen tapaan kun huoneessa ei ole ikkunoita, vaan puukaihtimet ja hyttysverkko se tarkoitti sitä, että latino Frederik ja Dj Bobon rastaserkku pauhasivat kuin baarin nurkkapöydässä konsanaan.
Ei hyvä. Korvatulpat ja matka-apteekin unilääkkeet hoiti kyllä homman. Joten oli aika tehdä pakomatka hiljaisempaan paikkaan.

Eli nokka kohti Las Galaerasia. Ensin gua-gua:lla El Limoon. Gua-gua on siis paikallisten käsitys julkisesta liikenteestä. Auton ulkoasu voi olla mitä vain. Tähän mennessä on tullut vastaan pickup autoa, jonka lavalla istutaan. Tai hiacen kokoluokkaa oleva minibussi. Yhtäläistä niille on se, että ne lastataan niin täyteen kuin vain saadaan, jos penkit on täynnä istutaan sylikkäin tai roikutaan ovesta. Matkoilla oli yleensä 14-15 henkeä autossa. Toinen mikä on yhteistä, että niillä ajetaan niin kauan kuin ne pysyy kasassa.
On siis tullut mentyä hyväkuntoisella pickupilla ja autolla, jossa penkit on vain vaahtomuovin palat ja sivuikkunat on korjattu teippaamalla muovia tilalle. Hällä väliä kunhan etenpäin pääsee.

El Limossa vaihto ja gua-gua tietty hajosi ennen Samanaa, joten mopotaksilla eteenpäin. Sitten taas toiseen gua-guaan ja Las Galerasiin. Viimein perillä, paitsi majapaikka oli muutaman kilometrin päässä ja tiesin vain etäisesti suunnan. Eli ei kun mopotaksilla menemään. Kerroin paikan ja kuski nyökkäili, si Karin. Sitten se vei toiseen paikkaan.. jota ylläpiti Ron.
Taustana Karin ja Ron on ex pariskunta, joka pyörittää eron jälkeen kahta eri majapaikkaa, ovat lähellä toisiaan ja ne tekevät kiitettävästi yhteistyötä.

No kun piti jatkaa eteenpäin, niin sovittu taksa tietty tuplaantui. Eniten kiukutti se, että matkalla oli hiton jyrkkä mäki. Ajattelin, että "El Idiotte!" tää kyllä keikkaa tuossa. Takana iso mies, rinkka selässä ja laukku sylissä. Luulin, että ollaan eturengas ilmassa ja sitten pyörähdetään. No kuski vetää kaasun auki ja kunnolla vauhtia.. joka ei riitä ja vaihteen vaihto tapahtuu liian myöhään. Eli mopo pysähtyy keskelle mäkeä ja sitten jarrut ei pidä, eikä kaksi miestä saa jaloilla mopoa pysäytettyä, joten aletaan mennä taaksepäin.

Onneksi kuski tajuaa alkaa ohjata sivulle, ettei mennä alas täyttä vauhtia, mutta mopo tietty kaatuu. Itse lennän taaksepäin ja otan osuman vastaan lähes kokonaan rinkalla (erinomainen selkäpanssari, pakko myöntää) ja keskityn lähinnä suojaamaan päätä ja sylissä olevaa laukkua, jossa on kamera ja kannettava.

Lopputulos? Lonkassa, polvessa ja nilkassa pikkunaarmut, joista kaksi ainoastaan kirvelee myöhemmin desinfiointiaineesta. Kuski taas jäi mopon alle, se taisi saada vähän pahemmat hiertymät. Ei siis muuta kuin ylös ja kantamaan omat tavarat mäen päälle ja sitten takaisin auttamaan kuskia mopon ylös työntämisessä. Perillä kuskille pitää maksaa siis 200 pesoa, 4x oikea taksa. Tiesin, että alussa sovittu 100 pesoa oli vähän liikaa, mutta se kun oli kuskin mielestä sovittu väärään paikkaan (itse tulkitsi sen väärin, näytin paikan nimeä ja itse totesi si Karin, joka ylläpitää oikeaa paikkaa), joten lisäveloitus oli paikallaan. Ala noiden kanssa tappelemaan.

Huomaa, että alkaa tottua paikalliseen hintatasoon, kun 3€ on periaattellinen summa ja oli jollain tasolla tyytyväinen, että törkeää ylihintaa veloittanut kuski kaatoi pyöränsä. Prk. Oma kevyt asfatti-ihottuma tietty ärsyttää, mutta se paranee pian.
Päivään kun mahtui vielä lähes 20km kävelyä ympäriinsä, niin illalla tuntui todella hyvälle kokata kaasuliedellä oma ateria, hiippailla puutarhan puolelle napsimaan oreganoa ja basilikaa puskista mausteeksi ja päättää ateria tuhtiin 7v vanhaan rommipaukkuun ja sikariin. Siinä vaiheessa alkoi olla vastoinkäymiset ja kävelyt anteeksiannettuja.

Uusi majapaikka on siis hevostila, kaukana muista ihmisistä. "Kaupunkiin" on 3km kävelymatka, toisin ihan rantaa pitkin. Maisemat on hyvät, öisin ei kuulu diskoa vaan heinäsirkat, kanojen kotkotus ja välistä koirien löntystelyä. Herätyskin tulee aamulla kukon toimesta.

Ps. Tämä tuli "hieman" myöhässä, kun olin vajaan viikon ilman nettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti