sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Lelujen kanssa matkassa

Joitakin ei taida yllättää, että reissussa on pino leluja mukana. Hieman se muuttaa reissaamistakin. Aikanaan mukana meni vain pokkari. Se meni tarvittaessa shortsien taskussa ja elo oli helppoa. Sitten se ryökäle sai vettä ja hiekkaa osakseen, joten piti hankkia uusi. Uusi kesti vettä ja iskuja, mutta kuvat olivat huonompia uudella 10Mpix kameralla, kuin vanhalla 4Mpix kameralla. Seuraavaksi tulikin järjestelmäkamera, sitten pino lasia ja toinenkin järkkäri. Teknohörhöllä mopo alkaa keulia aina helposti.

Nyt se veden ja iskunkestävä kamera on saanut todella kovaa kohtelua, maalit ovat lähteneet ja näyttö ei toimi. No korjaan, täällä se toimi parin minutin verran ja hiljeni sitten. Joku kontaktihäirö, toisin sitä tulee käytettyä lähinnä sukeltaessa. Osoita kohti ja katso koneella mitä tuli. Sattuneesta syystä sitä ei sääli enää yhtään, saa pyöriä hiekassa ja sukellettaessa meni jo 15m syvyyteen, vaikka manuaali sanoo, että 10m on raja. Toimii yhä, näyttöä lukuunottamatta. Kovaa tekoa, pakko myöntää.

Järkkäri on vain muuttanut eniten reissukäytöstä. Nyt kaulalla roikkuu hieman yli kilon paketti ja ihmeen hyvin se kulkee mukana. Ennen kamera vain saattoi lähteä mukaan, nyt enemmänkin lähtee ulos kävelemään ja etsii kuvattavaa. Eli iso muutos käytöksessä.
Sadetta saa vain varoa, nytkin yöllä ja aamulla tuli vettä. Pitää vielä odotella hetki ennen ulos menemistä. Tuhti teleputkikin on mukana, mutta harvemmin käytössä, kun tuo yleislasi 12-60mm f/2.8-4 (24-120mm kinovastaava) on sen verran kätevä. Sillä on käytännössä syntyneet lähes kaikki reissukuvat.
Vanha järjestelmäkamera ja sen kittilinssit on kyllä yhä satunnaisessa käytössä, kiitos pienen koon ja keveyden. Hyvässä tai ok valossa kuvissakaan ei huomaa juuri mitään eroa. Kyllä sekin pääsee vielä reissukäyttöön, kun pitää kannettavasta painosta alkaa tinkimään.

Tälle reissulle tuli vain isompi muutos, kun kannettava tuli ekaa kertaa mukaan. Osin siksikin, että bungalow majoitusta on luvassa vähemmän. Kiitos kehittyneempien maiden. Kuvat saa pengottua paikan päällä ja kaivettua netistä tiedot minne seuraavaksi ja yhteys kotipuoleen säilyy mukavasti. Ennen vastaava aika olisi mennyt sitten kirjojen kanssa tai vaikka pubissa oluella.
Ilman suhdetta olisin varmaan sitä mieltä, että pubi ja kirja olisi parempi vaihtoehto lomalle, kun netin määrän voi minimoida. Niinhän sitä sanotaan, anna miehelle kala, niin se on kylläinen päivän. Anna sille netti, niin et näe siitä kahteen viikkon. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti