sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Etelää kohti

1.5 päivää Miamia on jo takana, lopputuloksena vähän kuvia, hidasta hivuttautumista paikalliseen vuorokausirytmiin ja pari palanuta kohtaa ihossa. Ei mitään vakavaa, pientä punaa on vain hiusrajassa ja niskassa. Paranevat nopeasti, eivätkä edes kirvele.

Seuraava kohde onkin Curacao, toisin majapaikaan tulee saavuttua lähes nukkumaanmeno aikaan. Inhotavaa, mutta minkäs voit. Alle Miamin guesthousen hinnan sai tälläisen majapaikan. Toisin Miamin paikka sai lisäkehuja, myöhäinen lähtö ei ollut ongelma ja omistaja lupasi vielä heittää lentokenttäbussin pysäkille.. se on tietty muutaman kilometrin päässä.

Uuden kodin varustelista vähän huvitti, merinäköalan lisäksi on myös keittiö, josta löytyy välttämättömyyksiä, kuten riisinkeitinkin. Voi olla, että pariin ekaan päivään ei taida tulla käytyä ulkona syömässä. Taidankin keskittyä grillaamaan meren rannalla oman nahan lisäksi kaikkea syömäkelpoistakin. Paikalliset suosittelivat kyllä autoa, kun ollaan syrjässä. Toisaalta ranta, sukelluskoulu, kauppa ja muut on ihan vieressä ja niin on myös bussipysäkki. Eli taidan sittenkin vältellä mahdollisimman pitkään nelipyöräisen vuokraamista. Joskus se, fillari tai joku muun on hankittava, että pääsee hiljaisimpia rantoja ihmettelemään.

Veikkasin kyllä, että pidän Curacoasta enemmän, mitä Miamista. Pienempi paikka, vähemmän ihmisiä ja selkeästi siirtomaatyylinen rakennuskanta.
South Beachin ranta on valtava, rantakatu täynnä hotelleja ja ravintoloita ja tietty edestakakisin cruisailua. Eilen sain nähdä paikkallisten teinien käsityksen p*llurallista, ajoivat isolla katumaasturilla V8 konetta murautellen ja basso jyskyen, niin että koko kadunpätkän autojen varashälyttimen laukesivat. Ameriikassa kaikki on isompaa, myös teinien huvit..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti