torstai 10. helmikuuta 2011

Curacao

Muutama päivä on mennyt täällä palmun, tai no välistä myös kaktuksen alla. Saari on tosiaan aika kuiva ja välistä törmää johonkin 5m korkeaan kaktukseen. Aika isoksi nekin kasvaa..

Tänne tuli saavuttua aika myöhään ja heti oltiin sekoilun ytimessä. Olin jutellut ekan majapaikan omistajan kanssa, että tarvitsen varmaan kolmena päivänä autoa. Autosta ei oltu sen enempää puhuttu, niin puolitoista päivää ennen saapumista tuli laitettua viestiä varmuuden vuoksi, että kerran autosta ei ole kuulunut mitään, niin vuokraan auton itse, ettei lentokentällä ole kahta vastassa. Lopulta päätin mennä taksilla perille, kun se piti olla noin 40$, noin auton päivävuokran verran.

Kentällä taksikuski pyysi sitten 60$, ei hitto, kalliimpa mitä auton päivävuokra vakuutuksella. Eli kysäisin seuraavaksi autovuokraamoiden tiskiltä, että onko niillä ylimääräisiä. Ei ollut. Ei sitten kuin riistohintaiseen taksiin. Matkalla soitin omistajalle, että tulossa ollaan, vaikka myöhempään, mitä oli puhe. Se kysyi, että missä olet.. kävi ilmi, että se oli laittanut mun ollessa jo lentokentällä postia:

"I will be waiting for you in the airport with a car, as you reserved the car for 3 nights."

Eli auto ympäri ja takaisin. Taksikusti otti silti 30$ vaikka matkaa oli ajettu vähän yli kolmasosa. Pääsin sitten omistajan kyydillä asunnolle ja auto jäi minulle. Sillä tuli muuten ajeltua seuraavat 2 päivää ja noin 200km myöhemmin se tuli palautettua. Vuokra? 78$.. Nyt varmaan on selvää, miksi pidin taksin hintaa ryöstönä.

Noiden kilometrien aikan tuli sahattua saarta vähän ristiin, rastiin. Luonnonpuistoon pääsi ajamaan, itseasiassa se on tarkoitettu autolla läpi ajettavaksi ja on pysäköintipaikat nähtävyyksien kohdalla. On siellä patikkareittiäkin ja vuorelle kiipeämismahdollisuus, mutta niihin ei kannattanut mennä keskipäivän kuumuudessa. Kaikkea pientä siis löytyy, mutuna rantojen osalta snorklaus on täällä parempaa mitä Thaimassa. Hiton hyviä sukelluskohteitakin on, vaikka nyt tuli käytyä kahdesti läheisen rannan vieressä. Ehkä tulee vielä käytyä parilla muullakin sukellusmatkalla.



Asunto on kieltämättä aika mukava tilaa on varmaan joku 40-45m2, terassilta merinäköala ja keittiössä riittävästi varusteita, että ruuanlaitto onnistuu. Eikä ilmastointi ja internetkään ole pahitteeksi. Paikka on toisin vähän kaukana kaikesta, mutta on tässä kirkkoa, kauppaa, kiinalaista ja sukelluskouluja vieressä. Eli oiva paikka rentoutumiseen.



Seuraava majoitus onkin sitten keskustassa. Eli chillaus vaihtuu hälinään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti