tiistai 8. maaliskuuta 2011

Loman loppu

Niin siinä kävi, arki tuli ja kaappasi omakseen lähes viikko sitten. Loppuloma meni kieltämättä varsin mukavasti. Päädyin sukeltamaan reippaan moottorivenekyydityksellä, isot aallot ja pienet veneet on aika mielenkiintoinen yhdistelmä. Kukaan ei kuitenkaan tarjonnut kaloille lounasta, ihme ja kumma.

Yksi mieleenpainuvammista kokemuksista oli kyllä kiivetä paikalliselle huipulle, ei se nyt niin korkealla ollut. Muistaakseni vain 140m majapaikasta ylöspäin, mutta matkaa kertyi yhteensä yli 20km ja jokut 4-5 tuntia. Huipulle oli rakenteilla armeejan valaidentarkkailu asema. Se tarkoitti myös tietä. Jatkossa siellä siis pyörii mönkijöitä, kun ennen sinne pääsi vain hevosilla tai itse vaeltamalla. Seurueessa oli mukana vielä 70v nainen joka jaksoi reissun ihmeen helpon oloisesti. Siitä piti kyllä nostaa hattua.

Nuoremmat päädyttiin illalla belgialaiseen ravintolaan ottamaan muutamat oluet ja katsomaan auringonlaskua. Olihan se aika nätti.  Koska ravintola oli ruokapuolelta kiinni sinä iltana, omistajat kutsui meidät perheillalliselle. Mikäs sen mukavampaa, eniten kyllä yllätti kun jälkkäriksi kaivettiin esiin uusi paketti ikeasta ostettua näkkileipää.. :)

Ennenpitkää piti kyllä palata takaisin sivistyksen pariin. Osana sivistyneeksi paluuta oli tietty hiusten leikkuu, pois Robinsson ja tervetuloa moderni ja sivistynyt mies. Toisin alkuun tarvittiin tulkin apua, että saatiin yhteisymmärrys mitä päälle pitäisi tehdä. Yllättävintä oli kyllä, että hetken hiustenleikkuun alkamisen jälkeen sisään pölähtää mies ison olutlekan kanssa, huutaa birraa huutaen. Seuraavaksi minulla ja parturilla onkin olutlasit kädessä ja tankkaus toimii lasien tyhjentyessä.

Normilauantai? Ei sentään, kaupungille palatessa kävi ilmi että nyt on karnevaalit. Porukka vain lisääntyi illan aikana ja yöllä oli eri joukkueiden tanssinäytökset, jotka televisoitiin. Seuraavana päivänä ohjelma oli yhtä riemukasta, itsenäisyyspäivä. Eli sotilaita rivissä kirkkoa vahtimassa, kun el presidente pitää puheen.  Ai niin, hiuksista tuli hyvät, joko epäselvän ohjeistuksen, tai oluen ansiosta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti