maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kevätkelit pakastimessa

Viikonloppuna siihen tuli havahduttua. Pakastin kävi jatkuvasti ja perin kovaäänisesti.Syykin alkoi hahmottua, lämpötila oli noussut -16 lukemaan, eikä kone enää voinut sille kovasta työstä huolimatta mitään. Sulatuksesta ja pitkään käymisestä huolimatta lämmöt jäi -16-17 lukemiin, jonne päästiin vasta vuorokauden käymisen jälkeen.

Oli siis aika alkaa etsiä uutta jääkaappipakastinta, ennenkuin rääkätty kompressori antaa lopullisesti periksi ja ruuat on pilalla. Puhumattakaan asukkaiden hermoista, kun kaikkialle kuuluu kova käyntiääni. Nyt tiedän miksi mopoautoihin asennetaan isot kaiuttimet: ei sitä pörinää kestä kukaan selvinpäin.

Sunnuntain pitkän kauppakierroksen jälkeen se viimein löytyi. Samsungin tekniikan ihme. Harvoja laitteita, jotka sopi korkeuden puolesta keittiöön ja omasi erilliset säädöt jääkaapille ja pakastimelle. Reissulla muistelin vielä "lämmöllä" edellisen asunnon jenkkikaappia jossa maito ja suolakurkkupurkki olivat päässeet jäätymään. Toimituskin oli nopea, seuraavana maanantaina tuli ja vakuutuksesta tuli omavastuun ja ikävähennysten jälkeen muutama kymppi.

Nyt on vanha kaappi poissa, kotona ihana hiljaisuus (kännykän mittarin mukaan 10dB vähemmän meteliä) ja ruuat kylmässä. Laitteen pitkän iän takaamiseksi tuli käytettyä voimakkaita loitsuja: ensimmäinen jääkaappiin laitettu olut oli onnenpekka. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti