sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Jalat pöydällä ja uusi pomppulinna



Niin se sunnuntai sujuu, kannettava sylissä, musiikki soi ja jalat lepää sohvapöydällä. Kotona musiikki menee helposti raskaampaan suuntaan, kun paikallinen musiikkikanava ja kuntosali tarjoavat vain Dj Bobon hengenheimolaisia ja aina samoja kappaleita. Toisin näistä tietokonepurkeista kuunnellessa alkaa olla jo kotiin jäänyttä highest-fi laitteistoa ikävä. Jotenkin alkaa tuntua sille, että naapureiden ei tarvitse miettiä milloin mies palaa takaisin, kyllä ne sen tulee kuulemaan selvästi. ;-)

Täälläkin on muuten tapahtunut pientä sisustusta. Ostin kunnon Star Trek patjan, yllättäen vielä Jyskistä. Kyllä, täällä on melkein kaikkea pohjoismaalaista. Niin Wasan näkkileipää, Tikkurilan maalia, Nordean pankkia, Ikea, Jysk ja tietty H&M. Star Trek pajan tuosta tekee se, että kun katsoi sen poikkileikkausta, niin on jos jonkinmoista kerrosta. Siis vaahtomuovipatja tuo on, mutta rakenteeltaan lähempänä avaruusalusta, mitä mökeistä ja vierasvuoteista tuttua laitosta. Kovuudeltaankin on muuten futonin luokkaa.

Toisin käyttöön otettaessa tuli heti hölmöpää olo. Siinä oli tietty puolaksi tarra tämä puoli ylöspäin, mutta kaikki muovithan tuli reivittyä pois ja sitten oli pelkkä patja ja mietin, että hetkinen.. No pestävät pääliset irroittamalla selvisi kumpi puoli kuuluu olla selkää vasten. Asunto näyttääkin nyt hyvin erillaiselle, kun sohva on normaalissa asennossa, eikä jatkuvasti vuoteena.

Muita tärkeitä hankintoja ovat pari kaulaliinaa (noin 10e kpl, oikein isoja, kudottuja ja ne tuntuu aidolle materiaalille, eikä suomesta tutuille keinokuiduille), ostaminen olikin oma prosenssinsa. Pienen liikkeen rouva ei puhunut lainkaan englantia, joten pientä ympärilleen pälyilyä ja pukua esittelevän mallinuken kaulaliinaa osoittamalla tuli molemminpuolinen ahaaelämys. Pian kauppaan jäi iloisesti hymyilevä kauppias ja minä tarkenin pihalla. Aika pian sen jälkeen löytyi hanskatkin.

Viimeisin kaupan "löytö" on muuten tomaattichilimehu! Siis mitä hittoa, maassa jossa tulista tai tuhdisti maustettua ruokaa saa etsiä löytyy moista kamaa? No paikallisia oluita ei lasketa, täällä kun ei siideriä tunneta, niin oluesta löytyy ne teinien karkkivaihdoehdotkin. Mille kuulostaisi red fruit piwa, tequila piwa, ja mocca piwa?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti