sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Melkein kuin tuhlaava opiskelija

Otsikko kuvaa hieman nykyistä menoa.  Nyt voi syödä joka ilta ulkona ja ostaa huoletta vaatteita kaappiin ja luentojen sijaan löytää itsensä töistä istumasta, mutta jotain tuttua tässä kyllä on: Vieras kaupunki ja kotona on vain pari lautasta ja muutama aterin. Tuntui aika oudolle kun kaupassa miettii "raaskisiko sitä ostaa 10e kahvinkeittimen tai pari haarukkaa lisää". Yleensä päättää, että ei raaski. No paha kahvi alkoi jo sen verran ärsyttää, että ostin 5e pressopannun. Hieman parannusta tilanteeseen.

Outoa kieltämättä kun on tottunut, että keittiöstä löytyy vähän kaikenlaista ruuanlaitossa tarvittavaa. No saa täällä silti pupellettavaa tehtyä. Esimerkiksi tänään tuli tehtyä piirakka, mutta eihän siihen nyt pohjaa tarvitse. Kananmunasta ja smetatasta saa kivan mössön, joka pitää paketin kasassa. Parsakaalia ei näemä ollutkaan (outoa, muistelisin ostaneeni sen), mutta sai täytteet aikaan paprikasta, herkkusienistä ja tomaateistakin. *yum*
Ai toisaan, eilen ravintolassa syödessä löytyi kyllä kaikkien aikojen lisuke. Voissa paistetut herkkusienet, no ihan hyvä. Pekoniperunat, vielä parempi, mutta lisukelistassa oli myös 120g laardia! Ei helvetti, sillä saisi kyllä päivän äijäpisteet. :) No en kokeillut, mutta porsaan kieli oli kyllä todella mureaa, ehkä ensikerralla tulee se puolikiloinen porsaanjalka ja laardiämpäri viereen. :)

Ruokahuollon lisäksi baareja on tullut vähän ihmeteltyä, on ainakin selvää, että täällä muuten ei ole  suomesta tuttua vain yksi annos per nuppi himmailua. Täällä saa vodkapullon jääpaloilla täytetyssä ämpärissä pöytään. Siitä voi sitten kaadella seurueelle paukkuja, raakana, tai tuoremehuun lantraten. Asiaa. Toisin huomaa, että alkaa käydä vanhaksi ja mukavuudenhaluiseksi. Ennätys taitaa olla jonnekkin kahteen yöllä, ei siis mitään kebabin kautta kotiin projektia ole vielä syntynyt. Ehkä senkin ehtii vielä tehdä?

4 kommenttia:

  1. Milloin mä sain tulla sinne? :D

    VastaaPoista
  2. Ei puolaan mitään viisumia tarvita, mutta ensikussa ei ainakaan ole kauheasti vapaita viikonloppuja.

    VastaaPoista
  3. Joo, marraskuu on ihan täynnä viikonlopuiltaan. Oot sä uuden vuoden siellä? :O

    VastaaPoista
  4. En, kyllä uusivuosi on tarkoitus viettää suomessa. Jos nyt pari viikkoa saisi pidettyä joululomaa.

    VastaaPoista