sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Oluiden lumoissa

Useampi muistuttaa suomesta käsin oluen juomisen tärkeydestä. Hienoahan se on huolehtia minunkin mielenterveydestä ja jaksamisesta.

Paikalliset laagerit ovat kyllä varsin hyviä, niin hyvässä, kuin pahassakin. Suomessakin tehdään hiton hyvää laageria, niin ne niin kauheasti eroa. Alea, bitteriä, ja muita näkyy harvemmin, mutta onhan puolan olutrintamalla tarjota myös jotain aivan muuta. Mitä onkaan siis tähän mennessä löytynyt?

Mocca Piwa. No näitä on useampia erillaisia, ennemmän tai vähemmän kahvin ja suklaan makuisia. Tanskassa tehdään nämä paremmin. Hyvä yritys. Parasta tälläista tuli kerran Plevnassa, siinä tiesi juovansa oikeaa olutta, kun vieruskaverin plevnan pikkumusta näytti oman tuopin rinnalla laagerille.

Desperado Tequila Piwa. Testivoittaja. Kuulostaa todella pahalle, mutta tämä käy korvikehoitona pahimpaan Plevnan siman vieroitusoireisiin. Ilmeisesti tequilasta otettiin vain ripaus sitruunan makua. No olisikin ollut aika karu veto yhdistää tequilan maku ja oluen prosentit.

Red Fruits Piwa. Tätä testatessa koin hetken aikaa tarvetta vaihtaa huppariin ja löysiin housihin. Sitten miehistyin, kaadoin imelän teinilitkun viemäriin, hain jääkaapista oikean oluen ja laitoin Paradise Lostia soimaan. Nopean ensiavun ansiosta taisin selvitä ilman pysyviä vammoja.

Green Lime Piwa. Odottaa testivuoroaan. Red fruitsin ja Tequilan jäljiltä ei tiedä vaatiiko tämä rohkaisuryypyn, vai täydennysatsin samaa kamaa kaupasta. On mukavaa elää vaarallisesti.

Karamel Piwa.. mutta johonkin se raja on vedettävä, tähän tuli törmättyä kaupassa ja aloin pakittaa kauemmmaksi oluthyllystä. Suomessa kukkahattutädit väittää, että teineille on karkkiviinoja, voi kumpa he tietäisivätpä mistä puhuvat.

Mojito. Tunnustan, minulla ei ole mitään käsitystä mitä mojito oikein on. Näyttää olevan toisin australiasta ja vain 42% olutta. Diskataan, kyljessä ei lue piwa ja tämä on ulkomaalaisvahvistus. Erikoismaininta suomi & ruotsitekstistä "sisältää ohramallasta". Tanskaksi muuten kerrottiin jo pari valmistuainetta enemmän ja englanniksi koko litania. Vaikka pullon pohjalla voi korkata toisen samanlaisen, niin en silti osta lisää. Ei hyvä.

Ginger Ale. No tätä ei kannata kai edes laskea, kun on isosta maailmasta tuttu ja piwa sana puuttuu. Yllättävän hyvää silti.

Paljon on vielä testaamatta, mutta ei auta, kuin rohkeasta tarttua uuteen tölkkiin seuraavallakin kauppareissulla. Kyllä expatin osa on sitten raskas kantaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti