sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Puolan epilogi

Nyt se on ohi, pari yötä on saanut nukkua jo suomen puolella. Lähtö ja pakkaus oli tietenkin säätöä, tavaraa tuntui löytyvän vähän joka kaapista. Vanha nahkatakki, farkut, paita tai pari ja pino purkkeja kylpyhuoneesta sai lentää roskiin, kun piti alkaa priorisoimaan mitä voi oikein tuoda takaisin.

Kaverille annetut syömättömät eväät, juomattomat kaljat ja pullon pohjalle jäänyt viski ei harmita, mutteripannu kylläkin. Hitto, sillä sai hyvät sumpit, etenkin espressot. Tietty karuinta oli havaita, että Puolan paras olut löytyi vasta jälkikäteen, kaveri antoi pari suodattamatonta ja pastoroimatonta luomuolutta mukaan.  Värikin oli mukavan lähellä moottoriöljyä.

Voin lohduttautua sillä, että ne antanut kaveri kertoi, että niitä on todella hankala löytää Szczenistä, kun tehdään parin sadan kilometrin päässä pienpanimossa.. Olisi ollutkin harmittanut, jos niitä olisi ollut lähikaupan hyllyssä. Tarkistin jo, ei niitä ole alkon valikoimissakaan. :(

Suomeen paluu oli kyllä aika outoa, Puolassa ja Berliinissä oli jo mukavan valoisaa, plusasteita ja oikein "kevät on jo ovella" olo, suomeen palatessa oli pilvistä valkea taivas ja lunta, paljon lunta. Viimeksi muistan nähneet samanlaiset kinokset maalla pihassa pienenä poikana. Silloin ne toisin ylettyi päähän asti, nyt ei, mutta silti. Kyllä tämä vielä täälläkin kevääksi muuttuu.

Mitä reissusta jäi käteen?

37kg matkatavaraa viimeiselle lennolle, noin 7-8kg kaverin kuskattavana, pari pakettia postin välityksellä. 16Gb valokuvia, 3kg lisää läskiä, mutta vyössä on edelleen samat pykälät. Eli joko nahkavyö on venynyt miehen mukana, tai sitten lisäys on toivottavasti lihasta. Toiveajattelua?
Tavaraa tietysti ja myös hyviä muistoja.

Kuten blogia lukeneet voi todeta, ruokahuolto on ollut koko ajan oikein hyvin hallinnassa. Positiivisinta oli todeta, että ala-asteella vihaamani ja sen jälkeenkin välttelemäni punajuuri oli ihan hyvää, borsh ja punajuuriraasteet olivatkin ihan syömäkelpoisia. Ehkä uskallan koskea niihin jatkossa kotikeittiössäkin.

Nyt pitäisi kestää vielä viikko töissä ennen loman alkua, se tulee kyllä ihan tarpeeseen. Loman alkaessa voi viimein ajaa parrankin pois, mistä varmaan lähimmäiset kiittää. Vaikka onhan siitä jo ensimmäiset pari senttiä lyhennetty. ;-)

Blogin kohtaloa tuleekin mietittyä loman jälkeen, helpompihan siellä sekoilut on laittaa tänne, mitä spämmätä sähköpostilla.

Ps. Kuva oluesta on alla, jos joku sattuu jostain löytämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti