perjantai 29. tammikuuta 2010

Vieraskielisen shoppailun iloja

Täällä ruokakaupassa käynti on aina yhtä jännää. Eilen uskon onnistuneeni ostamaan hiivaa, en toisin ole siitä ihan varma. Tänään taas kaupassa pyörittelin laatikkoa, jonka ulkonäöstä tuli ensimmäisenä mieleen piipputupakka. Se oli kaakaota, ainakin pienellä painetun printin mukaan. Toinen yllätyspurkki osoittautui mustekalan lonkeroiksi.

Mutta mitä ihmeitä olikaan pirtupullojen vieressä? Cars, Pocahontas (muistaakseni) ja muut Disney pullot! Niitä piti jo vähän käännellä, pienellä tekstillä löytyi "non alocoholic party drink". Se siitä säikähdyksestä, että täällä opetetaan lapset tavoille erikseen lasten viinoilla. Niin ja pirtu tosiaan, totta siinä missä suomessa yritetään saada viiniä ruokakauppaan ja mietitään kaljanmyyntikieltoa sunnuntaille, niin täällä saa jokaisena viikonpäivänä ostaa 95% alkoholia ruokakaupasta.

Pikkuisen huvittava episodi oli myös kun mietin pinaattikeiton tekemistä. Sehän tehdään maitoon, joten tässä ajatuksen juoksu kaupan hyllyllä:
- Hmm kermaan tehtynä siitä tulisi parempaa.
- Hei toissa on smetanaa, siitä tulee vielä parempaa. Höh, rasvaa vain saman verran mitä kermassa.
- Tietty jos tekisinkin pinaattijauheliha täytteisiä pastarullia.
Seuraava havainto olikin, että pidin kädessäni vähärasvaista paistijauhelihaa ja olin lievästi huvittunut, kun ensin etsii rasvaisimman purkin mitä löytää ja sitten taas niin kevyttä kun voi olla..

Harvassa kaupassa tosiaan puhtaan englantia, mutta ei se oikeasti nyt iso ongelma ole. Osoittelemalla ja tarpeen vaatiessa vaikka kännykkään/paperille numeroita piirtämällä pärjää todella pitkälle. Ruokakaupatkin ovat liha/juusto tiskiä lukuunottamatta ihan itsepalvelua. Toisaalta ostettaessa voi tulla ihan erillaisia onnistumisen tunteita. Esimerkiksi kerran olin kaupungilla kävelemässä ja viima alkoi käydä kylmäksi. Siis pukuliikkeeseen, esillä ei ole kaulaliinoja. Niistä kysymällä tulee vain pään pyörittelyä. Sitten kun osoittelee mallinuken kaulaliinaa, niin ilme kirkastuu ja tiskin alta kaivetaan pino esiin. Pikaisen valinnan ja laskimella näytetyn hinnan jälkeen on mukavampi lähteä ulos ja kauppaan jäi iloisesti hymyilevä kauppias.

2 kommenttia: