maanantai 17. marraskuuta 2014

Yllättävä juonenkäänne

Toissapäivä ei mennytkään ihan putkeen. Puoli päivää kestävä vesisade ei oikeastaan haitannut, oli mukavampi snorklata kun ei tarvinnut murehtia palamisesta. Tuli siinä muutama mustekalan kaltainen nähtyäkin. Enemmän sattumuksia oli vain ruokahuoltoa järjestäessä. Sateen jälkeen sain kävellä hyvin liukasta ja märkää savitietä pitkin syömään, pysyin pystyssä, mutta yhden ravun sisällä oli verkon lyijypaino. Ei sentään mennyt sitä nielaisemaan, mutta onhan se kaikkea muuta, kuin terveellinen mauste sopassa.

Illempana tapahtui sitten se varsinainen tilanne, eli iltapalalle mennessä saan aina kulkea yhden hierontakojun ohi. Se ei ole vielä käytössä, joten kulkukoirat nukkuvat siinä aina iltaisin. Yleensä ne vain haukkuvat, tai jatkavat uniaan ohi kävellessä. Tuona iltana ne tulivat ulos ja yksi niistä puraisi säärestä. Siinä sitten muristiin vähän aikaa tosillemme ja vältin kiusausta potkaista reippaasti. Eli matka jatkui ja ruokapaikassa tuli pyydettyä desinfiointiainetta. Eivät luulleet puliukoksi kun selitin tilanteen.

Seuraavana aamuna tuli vaihdettua saarta ja nettiyhteyden löytyessä tuli vähän pengottua tilannetta. 2004 Bangkokin koirista 0.04% oli vesikauhuisia, nyt ollaan syrjäseudulla, joten lukemat on vähän isommat. Lisäksi tässä provinssissa oli elokuussa tämän vuoden Thaimaan ensimmäinen vesikauhutapaus. Eläimellä, ei ihmisellä. Soitto vakuutusfirmaan ja vähän juttelua lääkärin kanssa, niin päädyttiin samaan lopputulokseen: Parasta käydä piikillä ihan varmuuden vuoksi. Todennäköisyys sairastua on todella pieni, koiran olisi pitänyt olla sairastunut ja pöpön olisi pitänyt selvitä vielä haavan puhdistuksesta.

Eli taksiveneellä kaupunkiin ja siitä taksilla sairaalaan, maksaa muuten huomattavasti enemmän, mitä normaali yhteys. Sitten vähän juttelua lääkärin kanssa ja kun tuli todettua, että parempi katsoa kuin katua, niin piikkejä alkoi tulla. Kymmenen kohdalla lopetin laskemisen. Osansa saivat molemmat käsivarret, olkapäät, molemmat pakarat ja bonuksena sarja pistoksia tuon puremakohdan ympärille. Ynnä muutaman päivän päästä pitäisi hakea lisää, kun tuo rokotus on viiden piikin sarja.

Meni vähän reissusuunnitelma uusiksi, kun ihan rauhallisilla saarilla ei enää voi pahemmin pyöriä. Palaan kyllä huomenna Koh Krandanille, olen siellä pari yötä ja sitten takaisin piikille. Sitten kai Lantalle, siellä on sentään muutama klinikka, joten piikityksen voi saada sieltäkin. Vielä vähemmän odotan matkavakuutuslappujen täyttelyä.



Tiivistettynä vesikauhu on tauti, jonka oireiden alkaessa on tarjolla vain saattohoitoa. Itämisaika on vain todella pitkä ja sinä aikana sen voi hoitaa pois. Eli ei tässä mitään hätää ole, vaivaa ja rahanmenoa lähinnä. Todennäköisesti koko rumba on vain hätävarjelun liioittelua, mutta tällä panoksella ei tee mieli harrastaa uhkapeliä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti