tiistai 11. marraskuuta 2014

Reissussa taas


 Suomeen saapui taas kerran marraskuun räntä ja loska, joten menin taas kerran palmun alle suojaan. Täällä eivät kengät kastu, paita toisin sitäkin helpommin. Hikeä siis pukkaa ihan riittävästi.
Sunnuntaina tuli siis hypättyä Bangkokin koneeseen ja jatkettua siitä toisella koneella Trangiin. Toisin ei se ihan ensimmäisellä yrityksellä onnistunut: kapteeni ilmoitti melko pian nousun jälkeen, että mennäänkin takaisin. Tehtiin sitten tunnin kierros ilmassa ja palattiin takaisin Bangkokiin. Huvipuistolaite arvoa ei tuossa juurikaan ollut, joten en olisi kiljunut ”uudestaan” laskeuduttaessa. Onneksi seuraava kone oli jo valmiina, kentällä ajeltiin siihen vain bussilla ja nyt lennettiin ihan onnistuneesti perille.

Trang oli melko sympaattinen pikkukaupunki, pidin siitä enemmän kuin kunnolla turismiin keskittyneistä. Ainoa valituksen aihe kosketti majoitusta, se oli hiljainen naapurien ja liikenteen suhteen. Sillä oli vain naapurissa kanoja ja useampi kukko. Vastoin yleisiä harhaluuloja ne eivät laula aamunkoitteessa. Tai oikeastaan laulavat, sillä kun riittävän monta kertaa kokeilee yön aikana, niin kyllä lopulta osuu auringonnousuunkin.. Jostain syystä söin seuraavalla aterialla kanaa.

Ruuasta puheenollen, Trangissa syödessä jännitti vähän tuleeko nyt kokeiltua ensimmäistä kertaa ”ei minulla olekaan rahaa” – repliikkiä ravintolassa. Menin yhteen paikalliseen syömään ja erehdyin vastamaan laita isoja rapuja, kun Tom Yam Seafoodia tehtiin. Lopputulos olikin kiitettävä annos ja annoksen tullessa pöytään tuli tajuttua, että tämä onkin hintavampi paketti. Hyvää oli ja syömisen jälkeen taskuihin jäi peräti 60 bahtia. (1.5€) ;-)



Lopulta, mieli teki meren rannalle ja nyt sitä ollaan Koh Mookilla, pienehkö saari Thaimaan länsirannikolla. Ensimmäinen majoitus on aika karu, mutta toisaalta sen avulla sai kuljetuksen satamasta, josta paikallisilla on aina paha tapa pyytää ylihintaa, eikä rinkka selässä ole mukava etsiä uutta paikkaa. Huomenna onkin muutto merenrantabungalowiin. Maksaahan se vähän enemmän, mutta toisaalta on aallot taustanauhana.

Täällä meneekin varmaan muutama päivä ja sitten olisi tarkoitus taas vaihtaa saarta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti