tiistai 22. joulukuuta 2009

Matkailu avartaa?

Maisema on kieltämättä vaihtunut, vaikka ei ihan kommelluksitta mennytkään. Olisi pitänyt arvata, että kun sai ilman korvausta liian painavat matkatavarat koneeseen:
- you have a lot of luggage.. 
- yeah (alakuloisella äänellä)
dialogilla ja päälle vielä curruwurstia ja olutta, niin olisi pitänyt arvata, että loppumatka on alamäkeä.

Niinhän se olikin. Kone oli myöhässä puoli tuntia, sitten kun päästiin koneeseen, niin odotettiin tunti jäänpoistoa siivistä ennen liikkeelle lähtöä. Perillä jatkolento oli jo ehtinyt lähteä, joten kokeiltiin saadaanko matkatavarat ulos, kun seuraavaan lentoon oli noin 5h aikaa. Kuittaus tuli, että jatkopaikat peruttu, saatte kamat tuolta. No matkatavapuoli oli ihan täysi härdelli, sitten kun pitkän odottamisen jälkeen niitä ei tullut, niin tiskiltä kysymällä ne oli ensin toimittamassa niitä taksilla kotiin, kunnes soiton jälkeen tuli kuitti: "tavarat löytyivät, laitetaan tuohon 24 hihnalle."

Kaksi tuntia myöhemmin.. Tavaroita ei näy. Nyt juna ja lento olisivat yhtä nopeita, joten kysymään vieläkö päästäänkö iltalentoon. Kuulema meille on sieltä bookattu paikat ja tavarat on siirretty. Mitäh? No ei muuta kuin checkinniin ja uudestaan turvatarkastuksen läpi ja äkkiä oluelle, mikä tuli jo ihan tarpeeseen.

Luonnollisesti iltalento oli hieman myöhässä ja kun me mentiin koneeseen, niin siitä poistettiin matkavaroita. Koneessa oli vain hienoa, kun etuovi oli auki ja ruuma oli sen alla. Kun kuuli oman nimen ja Berliinistä heräsi toivo, eli tavarat taitaa sittenkin tulla. No tulihan ne, kaverin, joka oli ollut samalla lennolla ja samalla jatkolennolla ei taas saanut tavaroitaan, kuin taksilla seuraavana päivänä..

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ei matka kestänyt kuin 5.5h tavallista kauemmin. Ainoa matkatavaroihin liittyvä kitinä on enää se, että ne on nyt pään yläpuolella junassa ja niistä sataa vettä päälle..Hyvin sitä kertyy, kun vetää matkalaukkua pyörien avulla talvisella kadulla. ;-)

Toistaiseksi suomessa on ollut varsin mukavaa. Tampereen joulutori näytti hienolle (ei Berliinin Aleksander Platsin versio ollut kauhean iso sekään) Uudet lautapelit vaikutti mukaville (Dominion ja Portobello market) Asunto tuntui edelleen kodikkaalle siellä käydessä ja lumi on varsin mukava lisäys Puolaan verrattuna. Salmiakkivieroitusoireetkin sai hoidettua. Puolan mahdollisten vierotusoireiden hoidosta taas huolehtii ruokapöytään menevät silavapurkit..
Parhaiten excursion vaikutuksen huomasi avantoreissulla: vesi ja itätuuli oli kylmempiä mitä muistin ja sauna löylyä ei kestä enää samalla tavalla. Selkeää pakkasen ja saunan vieroitusta, jälkinmäisen ajattelin ainakin korjata. Täytyy käydä rajaportissakin lomalla. Ynnä syödä itsensä palloksi joululomalla ja kokeilla pulkkamäkeä. :)

Ai niin, tutuin olo oli ulkona syödessä ja ruokakaupassa, laskun summa oli lähes sama euroissa, mitä yleensä sloteissa Puolassa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti