maanantai 7. syyskuuta 2015

Lattiahaaste, osa 4

Lattian kanssa puuhastelu olisi viimein ohi. Toisen maalikerroksen jälkeen tulikin pieni takaisku: sukkasiltaan kävellessä tuntui oikein kivalle, kunnes vastaan tuli kohta jonka olisi voinut myydä paikalliselle kauneusklinikalle kovettuneiden kantapäiden luonnonmukaista hiontaa varten.

 Puun karvat olivat nousseet pystyyn, niinhän ne helposti voivat tehdä, kun raakalautaa maalataan. Se vain pääsi unohtumaan. Joten hiomapaperi pääsi taas kerran heilumaan ja paikoitellen laudat tulivat taas esiin, mutta valtaosa lattiasta sai pitää maalikerroksensa. Sitten taas lisää maalia ja vielä viimeinenkin kerros päälle. Hyvä siitä tuli. 


Valmista puulattiaa.


Samalla innostuttiin maalaamaan yläkerran parkettikin. Se oli kellastunut ja lakkapinta oli hieman kärsinyt, joten uusiksi vain. Käsin karhentava hionta pintaan ja sitten maalia. Maali kylläkin reagoi lakan kanssa ja ensimmäinen kerros kuivuikin vasta reilun vuorokauden jälkeen. Seuraavat kaksi kerrosta kuivuivatkin ihan normaalisti. 


Parketin hionnan viimeinen rutistus.


Lopputuloksena jäätävä parketti: liukas ja peilaava.

Pienen pientä mikrohalkeamaa siinä maalipinnassa on nähtävissä, jos ihan nenä lattiassa alkaa tiiraamaan. Lopputulos on kuitenkin paljon parempi mitä alkuperäinen ja liukkauden puolesta sänky pitää kai naulata lattiaan kiinni, ettei se luistele ja kolahda naapurin seinään kylkeä kääntäessä. 



Kai tässä nyt ilman lattialistoja ensimäisen talven yli pärjää?

 Sitten olisi vain nuo listat, yläkerrassa se ei ole mikään ongelma, mutta olohuoneen huonekorkeus kasvoi hieman. Mikä hivenen hankaloittaa listojen takaisin asennusta. Tarttis kai tehdä jotain?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti