lauantai 25. helmikuuta 2012

Lomaa suunnittelemassa

Taas on se aika vuodesta, kun lomakuume polttelee pahimmillaan. Onneksi siihen on olemassa lääkekkin. Lennot on siis hankittu ja reissun suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Tällä kertaa ei tulekkaan päädyttyä palmun alle, vaan Skotlantiin!

Tavallisesti reissut ovat olleet sarjassa "otan lennot ja junailen loput paikan päällä" - tasoisia, niin nyt tulee kerrankin vähän tarkemmin mietittyä miten tulee liikuttua. Joten ihan hyvin suunnitelmat voi jakaakkin.

Eli lennot löytyi Ryanairilta Tampereelta Lontooseen (2.4 ja 70€). Lontoosta on tarkoitus jatkaa Nottinghamiin ystävän luo pariksi päivää majoittumaan. Lontoo-Nottingham näyttäisi maksavan noin 13€ bussilla lentokenttäkuljetus mukana. Nothinghamista on lento (5.4 ja 57€) Glasgowiin ja sieltä bussi Obaniin (6.5€). Lentokenttäkuljetuksiin menee arviolta 10€. 
Yllättäen lentokone ja bussi oli halvempi, mitä juna. Enemmän valintaan vaikutti se, että lähteekö liikkeelle aamuyöstä ja on iltapäivästä perillä, vai pelkästään aamusta liikkeelle ja on iltamyöhään perillä.

Obaniin saapuminen tapahtuu iltapäivästä, jolloin ei pääse enää fiksusti lautalla ja bussilla eteenpäin. Jään siis sinne yöksi Hotel Columbaan (29€ aamupalalla). Obanista lähtee seuraavana aamuna lautta Isle of Mullille, josta tulee jatkettua bussilla ja toisella lautalla Isle of Ionaan. Lautta ja bussiaikataulut saa selvitettyä paikanpäällä, mutta matkat on lyhyitä ja Ionaan pääsee parissa tunnissa.

Ionan kuviot selvittelen seuraavaksi, saari on mukavan pieni, joten autoa ei tarvitse. Siellä on tarkoitus olla pari päivää ja 2-3 päivää Isle of Mullilla. Tämän jälkeen olisi siirryttävä Edinburghiin, jonka kiertämiseen taitaa jäädä vain 1-2 päivää, kun paluu on aikaisin aamusta (12.4 ja 63€).

Rahaa poltettu tähän mennessä:
Lennot: 133€
Maan sisäinen liikkuminen: 86.5€
Majoitus: 29€
Loppulasku: 248.5€

Saa nähdä miten korkeaksi loppulasku vielä muodostuu. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti