sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Paksumpi panssari

Nyt sellainen on, nimittäin ajaessa selässä. Tuli hankittua takin sisään menevä selkäsuoja, ei se tietenkään yhtä hyvin suojaa, mitä erikseen puettava selkäpanssari, mutta ei ne hienot suojat kaapissa mitään auta.

Sivuvaikutuksena oli tietenkin vähän ahtaampi ajotakki, jos nyt on hieman täytetty makkaraolo, niin lihoa ei todellakaan kannata. Helppo keino pysyä mitoissa, kun on asu jota ei halua vaihtaa, eikä se veny. Tai sitten ajella vatsamakkarat takin ja housun välistä pullottaen. ;-)

Toinen aiheeseen liittyvä hankinta oli uusi kypärä, sitä saikin hieman miettiä ja googlettaa netistä. Aito nörtti ei siis voi hankkia mitään, ilman arvostelujen etsimistä ja keskustelupalstojen penkomista. Lopulta päädyin Schubertin R1 kypärään.


Päänympärys on 60.5 (big giantic head!), uuden kypärän ko. mallia ei suomesta löytynyt. Saman valmistajan kypäristä eräs meni 56-57 ihan ongelmitta mitä ihmettelin tosissani. Toisessa piti olla 58-59 ja kolmannessa ei käynyt mikään, kun joko kypärä pyöri päässä, tai leuka otti kiinni. Lupaavaa. Siis saksasta koko 58-59 tilaukseen ja se osoittautui toistaiseksi ihan napakympiksi. Istuu justiinsa eikä melkein. Sokkohankinta kannatti siis, vaikka olisihan tuon voinut palauttaa ja kuitata, ettei sovi.


Muutaman ajelun perusteella on aika hyvä. Moottoriäänet kuuluu edellistä paremmin, mutta toisaalta tuulesta lähti pyörteily pois. Nyt ajaessa kuuluu enemmänkin tasaista suhinaa. Viimeksi ajaessa oli reilua sivutuulta ja isolla tiellä se alkoi jo huvittaa. Olin kuulevini useammassa kohtaa linnun laulua metsästä. Paitsi se ei ole mahdollista. Tuuli vain otti kypärään sopivasti ja ääni muistutti aika hyvin viserrystä. Aika outoa, mutta piristi kummasti ajomatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti